Platform

Welke databronnen gebruikt Lenda.nl?

24/5/2022
3 min
Databronnen Lenda

Financiers krijgen veel financieringsaanvragen doorgestuurd. De kwaliteit hiervan wisselt enorm. De ene klant stuurt een A4’tje tekst of wat cijfers in Excel, de andere een uitgebreid boekwerk. Lenda.nl maakt het opstellen van een financieringsaanvraag met de juiste informatie makkelijker dan ooit.

Percelen en panden

Dit gebeurt op twee manieren. Het datamodel van Lenda.nl werkt met de kadastrale percelen als uitgangspunt. De perceelgegevens zijn belangrijk, omdat financiers deze uiteindelijk financieren. Lenda.nl heeft een gebruiksvriendelijke kaartselectie-interface met alle percelen van Nederland, die bovendien dagelijks wordt bijgewerkt.

De gebruiker selecteert de te financieren percelen. Vervolgens maakt het platform een ruimtelijke koppeling met bestaande adresgegevens binnen dit perceel. Een gebruiker kan bepaalde adressen binnen een perceel selecteren. Bijvoorbeeld als er sprake is van een appartementsrecht en de gebruiker niet alle adressen binnen een perceel bezit.

Data

Het platform laadt de adressen de panden die hieraan gekoppeld zijn uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Deze worden toegevoegd aan de Mijn Lenda omgeving van de gebruiker met de publiekelijk beschikbare data. Dit zijn bijvoorbeeld het bouwjaar, de oppervlakte van de verblijfsobjecten, het gebruiksdoel, het energielabel en de bereikbaarheidsscore.

Niet alle data die van belang zijn voor de financier, is publiekelijk beschikbaar. Het platform vraagt de gebruiker via interactieve invoervelden daarom extra informatie over de panden, de financieringsaanvraag en de kredietnemer(s) te delen. Denk aan foto’s, huurinformatie, marktwaarde, een bestedingsopzet en belangrijke uploads zoals een huurlijst, organogram en prognose.

Presentatie

Alle informatie over de financiering wordt getoond in een financieringsrapport. Deze kunnen gebruikers zelf exporteren en verzenden naar hun eigen financier of via Lenda.nl laten verzenden aan de geselecteerde financiers. Zo hebben de financiers een overzicht met alle noodzakelijke gegevens voor de beoordeling van de aanvraag. In het financieringsrapport zijn ook alle downloads te vinden. In het derde kwartaal van 2022 wordt het ook mogelijk voor financiers om aanvragen in de Mijn Lenda omgeving te bekijken.

Een digitaal aanvraagplatform? Dat klinkt ingewikkeld.

Dat valt erg mee. Probeer het gewoon eens op www.lenda.nl. Selecteer je percelen, maak een gratis account aan en stap over op de nieuwe manier van vastgoedfinanciering aanvragen.

Recente artikelen

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!

Lenda.nl helpt vastgoedeigenaren verder

Lenda.nl is dé plek voor zakelijke vastgoedfinanciering in Nederland vanaf € 1 miljoen.
Direct aanvragen
Advies van specialisten
Leningen vanaf € 1 miljoen
Eenvoudig aangevraagd